Održana Radionica ‘’ Znanja i vještine potrebne asistentima u zajednici u razvoju koncepta STanovanje Uz Podršku – STUP ”

Radionica ‘’ Znanja i vještine potrebne asistentima u zajednici u razvoju koncepta STanovanje Uz Podršku – nove usluge  u zajednici za lica s intelektualnim teškoćama u Republici Srpskoj ” održana je 28. aprila 2022. u Banjaluci, u prostorijama JU Specijalna biblioteka za slijepa lica RS.

Radionica je održana u okviru Projekta ”STanovanje Uz Podršku – pravo izbora”, odobrenom od strane United Nations Development Programme – UNDP, u okviru Projekta  „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo“ (EMBRACE).

#UNDPEMBRACE

Na Radionici su eksperti iz Saveza SUMERO,Gdin Nermin Cocalić i Gđa Senada Jaganjac iz ugla pružaoca usluge, predstavili koncept usluge STanovanje Uz Podršku za lica s intelektualnim teškoćama, koji ćemo razvijati u Republici Srpskoj, u skladu s potrebama korisnika.

Cilj radonice je jačanje kapaciteta organizacija kroz sticanje znanja iz oblasti ” asistenti u zajednici ” potrebnog za  uvođenje usluge STanovanja Uz Podršku.

Projekat sprovodi Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (MeNeRaLi) u partnerstvu sa Centrom za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dajte nam šansu – Zvjezdice” Banja Luka.

Realizacijom projektnih aktivnosti planiramo ojačati infrastrukturu i kompetencije Saveza i  njegove tri Članice u Banjaluci, kroz edukacije i unapređenje sistema identifikacije i  analize potreba članova Saveza i njihovih porodica, za izradu procedura uvođenja novog modela pružanja usluge u zajednici ” STanovanje uz Podršku – StuP ”, čime ćemo doprinijeti jačanju organizacionih kapaciteta organizacija civilnog društva u Republici Srpskoj u cilju jačanja socijalne inkluzije, kroz razvoj novih usluga u zajednici koje pružaju licima s invaliditetom.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *