Nastavak edukacije korištenja web alata u poslovnoj komunikaciji („STUP socijalne uključenosti LUIS“)

Danas, 29. juna 2021. godine, održana je treća radionica o korištenju web alata za komunikaciju i rad udruženja u sastavu Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske (Saveza MeNeRaLi RS), koja je dio projekta „STUP socijalne uključenosti LUIS“.

Radionica je održana putem online platforme ZOOM i uključila je teme koje su prethodno prepoznate kao najznačajnije od strane učesnika ove edukacije: formiranje i upravljanje fb stranicama i grupama, korištenje dostupnih Google alata, te pristup i korištenje Telegram i Trello aplikacija.

Projekat “STUP socijalne uključenosti LUIS” se realizuje kroz Program malih grantova unutar projekta  “SOCIETIES2”, koji u Bosni i Hercegovini realizuju Caritas BiH i UG “Vedri Osmjeh”. Specifični cilj ovog Programa je jačanje kapaciteta civilnog društva da bude učinkovit i odgovoran nezavisni akter sposoban za konstruktivno povezivanje s vladama o ključnim društvenim izazovima

Snimak održane radionice će biti dostupan svim udruženjima iz Saveza MeNerali RS, kao i mogućnost dodatne podrške u uspostavljanju i upotrebi alata za komunikaciju u toku narednog perioda.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *