Održan sastanak tima za implementaciju programa MAPS MeNeRaLi

Dana, 05. 06. 2019. u Banjaluci, u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banja Luka, održan je sastanak tima za implementaciju programa MAPS MeNeRaLi za područje grada Banja Luka. Zahvaljujući sufinansiranju OPTIMA Grupe počeo je rad anketara u Banjaluci, na softverskom rješenju koji je Savezu poklonila Kompanija LANACO, kao rezultat ” 11. Stručne LANACO prakse “.

Podrška društveno odgovornih kompanija u Republici Srpskoj, poput OPTIMA Grupe i Kompanije LANACO, od izuzetnog je značaja za rad našeg Saveza, ujedno i za naših 29 lokalnih Udrženja, preko 3000 članova.

Podrškom OPTIMA Grupe i Kompanije LANACO u razvoju tehničkih i ljudskih resursa Saveza, obezbijeđeni su nam preduslovi da izvršimo Mapiranje i Analizu Potreba i Stanja naših članova i njihovih porodica u Republici Srpskoj, u cilju strateškog planiranja za unaprjeđenje položaja naših članova, izrade strategije i akcionih planova Saveza i Članica.

Sada ćemo biti u mogućnosti da,
na osnovu egzaktnih i jedinstvenih za cijelu Republiku, podataka o stanju i potrebama porodica,
zradimo strategiju i akcione planove Saveza i Članica.

Nadamo se da će i druge kompanije u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini prepoznati značaj podrške sistemskom radu i planiranju krovnih organizacija lica s invaliditetom, i pomoći nam sprovedemo i završimo ovaj, za nas vrlo zahtijevan i skup, ali neophodan, posao.

Još jednom velika zahvalnost OPTIMA Grupi, čiju smo donaciju samo skromnim dijelom uložili u program MAPS MeNeRaLi, a većim i za nas značajnijim dijelom, podržali unaprjeđenje uslova života u preko 70 naših porodica u opštinama / gradovima: Ljubinje, Srebrenica, Foča, Prijedor i Banja Luka.
❤️

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *